Η Meta, μέχρι πρότινος γνωστή ως Facebook Inc, φέρεται να συζητά το ενδεχόμενο να ανοίξει και φυσικά καταστήματα, θέμα που ξεκίνησε να συζητείται πολύ πριν αποφασιστεί η αλλαγή ονομασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη χρονιά, πριν ακόμα οριστικοποιηθούν οι μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας (μετονομασία, επέκταση στο Metaverse).

Τα φυσικά καταστήματα που σχεδιάζει η Meta, σύμφωνα με τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, θα έχουν περισσότερο τον χαρακτήρα του «καταστήματος επίδειξης της εμπειρίας χρήσης» ώστε να δώσει στο κοινό μία αίσθηση για τις συσκευές που αναπτύσσει το τμήμα Reality Labs. Δεν θα είναι δηλαδή ένα εμπορικό κατάστημα με την τυπική έννοια του όρου.

Οι συσκευές που θα επιδεικνύονται θα είναι σίγουρα το Oculus Quest (το οποίο σύντομα θα μετονομαστεί σε Meta Quest), δηλαδή η μάσκα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, και τα υπόλοιπα Portal gadgets, δηλαδή οι συσκευές που σχεδιάζονται πρωτίστως για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων. Θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Stories που η (παλιά) Facebook ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό σε συνεργασία με την Ray-Ban.

Το δημοσίευμα των New York Times σημειώνει ότι σκοπός της Meta είναι να εξάψει την «περιέργεια» αλλά και την «εγγύτητα» με τα συγκεκριμένα προϊόντα όπως επίσης και «να προσφέρει στους καταναλωτές μία φιλόξενη ατμόσφαιρα όπου θα μπορούν πάρουν μία γεύση της εμπειρίας χρήσης των νέων προϊόντων».

Τα έγγραφα τα οποία επικαλείται η εφημερίδα περιγράφουν τα καταστήματα της Meta σαν «μοντέρνα, με μινιμαλιστική αισθητική και με διακριτική τοποθέτηση του brand». Παράλληλα, η εταιρεία εξέταζε και πολλά διαφορετικά ονόματα για τα καταστήματα: Facebook Hub, Facebook Commons, Facebook Innovations, Facebook Reality Store και From Facebook. Τελικώς φαίνεται ότι κατέληξε στο Facebook Store κάτι που προφανώς θα ξανά-αλλάξει από τη στιγμή που η ίδια η εταιρεία μετονομάστηκε σε Meta.

Εάν τελικά τα σχέδια προχωρήσουν, το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει τις πύλες του στο Burlingame της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται και η έδρα των Reality Labs. Σταδιακά, θα υπάρξει επέκταση με καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία