Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβρη του 2018 υποχώρησαν οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα τον Οκτώβριο, καθώς τα μεγάλα κρατικά διυλιστήρια περιόρισαν τις αγορές λόγω αύξησης της τιμής του μαύρου χρυσού και τα ιδιωτικά διυλιστήρια λόγω της επιβολής ποσοστώσεων  στις εισαγωγές.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε 37,8 εκατ. τόνους τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Διοίκηση Τελωνείων, που ισοδυναμούν με 8,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Το νούμερο υπολείπεται από τα 9,99 εκατ.βαρέλια την ημέρα το Σεπέμβριο και 10,02 βαρέλια τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου ανήλθαν συνολικά σε 425,06 εκατ. τόνους, ή 10,21 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μειωμένες κατά 7,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Οι εισαγωγές αργού μειώθηκαν για δεύτερο μήνα. Η συρρίκνωση τους πραγματοποιείται εν μέσω ανόοδου κατά 62% στις τιμές του αργού πετρελαίου φέτος, καθώς οι οικονομίες παγκοσμίως  απελευθερώνονται από τους περιορισμούς που επέβαλε η διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ζήτηση καυσίμων.  

Μείωση κατά 31,8 % σημείωσαν οι εξαγωγές προϊόντων διύλισης πετρελαίου της Κίνας τον Οκτώβριο.

Τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν οι εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 24,6% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020 και διαμορφώθηκαν σε 9,38 εκατ. τόνους  τον Οκτώβριο.

Οι εισαγωγές πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθούν τον Νοέμβριο, καθώς τα διυλιστήρια έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα σε προμήθειες ντίζελ και βενζίνης που έχει ωθήσει τις τιμές των καυσίμων υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...