Να διασπά τη δύσκολη αντίσταση των 910 – 913 μονάδων δείχνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σταδιακά ανεβάζει τα επίπεδα των κερδών του, με οδηγό τον όμιλο της Τέρνα, αλλά και την ισχυρή άνοδο της ΔΕΗ. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,26% στις 918,25 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ελαφρώς βελτιωμένος.

Αυτό που επισημαίνεται από χρηματιστηριακές πηγές του ot.gr είναι ότι στην αγορά υπάρχει σημαντική ρευστότητα που δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για συμφωνίες που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αποδόσεις στο μέλλον, ωστόσο ακόμη όλες βρίσκονται στο στάδιο των ζυμώσεων. Σε κάθε περίπτωση ο ενεργειακός, αλλά και ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκονται σε διαδικασία μετασχηματισμού, ενόψει και των σημαντικών κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στην οικονομία λόγω του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο παραπάνω επίσης αποδίδουν αρκετοί αναλυτές και την εικόνα της συσσώρευσης της αγοράς τους τελευταίους μήνες, καθώς για να μπορέσει το επιχειρείν να ξεπεράσει τα αγκάθια της παρελθούσης κρίσης, χρειάστηκε η άντληση νέων κεφαλαίων. Και ουδείς μπορεί να παραβλέψει το ότι έχουν αντληθεί περίπου 7 δισ. ευρώ τους τελευταίους μήνες, μέσω αυξήσεων κεφαλαίου και ομολογιακών εκδόσεων.

Έτσι σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν άλμα 7% και 7,36%, με τη ΔΕΗ να είναι στο +3,71%. Ισχυρά τα κέρδη και σε ΕΧΑΕ, Τιτάν, ΟΤΕ, ΟΠΠΑ και Εθνική, με την πλειονότητα των τίτλων να είναι σε ήπια θετικά εδάφη. Μόνο η Motor Oil στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κινείται με απώλειες 1,62%, λόγω του ότι σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος 0,20 ευρώ/μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών