Σε δυναμική επέκταση της παρουσίας της στην αγορά της Κίνας αποφάσισε να προχωρήσει η PwC, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού της σε σχέση με τις υπηρεσίες της εταιρείας στη Βρετανία.

Η PwC, μέλος των λεγόμενων Big Four, θα επενδύσει περίπου 1,25 δισ. δολάρια προκειμένου να διπλασιάσει την παρουσία της στην κινεζική αγορά, γυρίζοντας την πλάτη στις ανησυχίες για τις ακανθώδεις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Δύσης.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πάντως, η PwC έχει ήδη τη μεγαλύτερη εξάρτηση μεταξύ των Big Four από τις αγορές της Ασίας και δη, της Κίνας, καθώς από την περιοχή έχει αντλήσει μέχρι τώρα φέτος 8,9 δισ. δολάρια σε υπηρεσίες, ήτοι δηλαδή περίπου το 20% του τζίρου της.

Οι εποπτικές αρχές στην Ουάσιγκτον έχουν απειλήσει να απομακρύνουν τις κινεζικές εταιρείες από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι λογιστικοί οίκοι αρνήθηκαν να παραδώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία προς έλεγχο. Οι Big Four –PwC, KPMG, Deloitte και EY- καλύπτουν τις λογιστικές υπηρεσίες 141 κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στη Wall Street, με συνολική αξία 1,7 τρισ. δολάρια.

Η ίδια η PwC έχει βρεθεί στο στόχαστρο τους προηγούμενους μήνες και για τους λογιστικούς ελέγχους στον κολοσσό στο χώρο των ακινήτων Evergrande. Μάλιστα, οι εποπτικές αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν ξεκινήσει έρευνα κατά της εταιρείας με αφορμή το γεγονός πως έδιδε επί χρόνια το πράσινο φως για την ορθότητα των λογιστικών στοιχειών του κινεζικού ομίλου.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο πως πρόκειται να επενδύσει συνολικά 12 δισ. δολάρια για να αυξήσει το προσωπικό της διεθνώς, με τουλάχιστον 100.000 νέες προσλήψεις, όμως φαίνεται πως θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση ειδικά στην Κίνα, όπου ήδη αριθμεί 28 γραφεία σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής