Οι επιτυχίες του νομίσματος

Το SOL, το εγγενές νόμισμα του Solana blockchain σπάει το νέο του ρεκόρ μέσα σε μία εβδομάδα, διαμορφώνοντας το νέο του ιστορικό υψηλό στα $260.

Αν και τρεις ημέρες πριν έχει πάλι πετύχει νέα υψηλά όρια ($250), συνέχισε να διατηρεί τη δυναμική ανοδική του πορεία. Αυτή τη στιγμή έχει έλθει μία διόρθωση κατά 6%, ωστόσο η εβδομαδιαία αύξηση του νομίσματος εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Coinmarketcap, πλέον έχει κατακτήσει την 4η θέση σε κεφαλαιοποίηση, εκθρονίζοντας το stablecoin του, το Tether USDT.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον DeFi agregator δεδομένων DeFiLlama, η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης του Solana (Total Value Locked), έχει χτυπήσει το ρεκόρ των $15,14 δισεκατομμυρίων.

Το Breakpoint event

Οι σημαντικές επιτυχίες έρχονται ακριβώς λίγο πριν την έναρξη της διάσκεψης του Ιδρύματος Solana. Το Breakpoint, ένα event για τους υποστηρικτές και μη του πρότζεκτ, πραγματοποιείται στη Λισαβόνα από τις 7-10 του μηνός.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Solana ‘Anatoly Yakovenko’, η CSO της εταιρείας Coinshares ‘Meltem Demirors’ και ο διευθύνων σύμβουλος της FTX ‘Sam Bankman-Fried’.

Η πορεία του SOL

Η άνοδος του SOL στα τέλη του καλοκαιριού έλαβε τέλος και αντικαταστάθηκε με μία αντίθετη καθοδική πορεία. Κύριο αίτιο αποτέλεσε η τότε διακοπή λειτουργίας του δικτύου, η οποία φάνηκε να επιβραδύνει την ανοδική δυναμική της πλατφόρμας έξυπνων συμβολαίων.

Με την επίλυση του προβλήματος και με τη θετική πορεία της ευρύτερης κρύπτο-αγοράς, το SOL επανέρχεται με ταχείς ρυθμούς, διαμορφώνοντας νέα υψηλά.

Η απήχηση του Solana

Μια συνιστώσα της προσαύξησης του SOL, πέραν από τη γενική αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο. Το Solana εξυπηρετεί ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς της Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (Decentralized Finance/ DeFi). Τα τρωτά του Ethereum δικτύου έρχεται να υπέρ-καλύψει η πρωτοπορία του Solana.

Στο δίκτυο του Solana, όπως προαναφέρθηκε, εντοπίζονται δεσμευμένα $15,14 δισεκατομμύρια, αξία που φανερώνει τα κεφάλαια που κυκλοφορούν στις πλατφόρμες του. Αυτός ο αριθμός επηρεάζει την τιμή του εγγενούς νομίσματος (token) ‘SOL’.

Για καλύτερη κατανόηση, σκεφτείτε το SOL ως arcade token που χρειάζεστε για να παίξετε Pac-Man, Rampage ή Donkey Kong. Η χρήση του SOL token είναι αναγκαία για να ‘παίξετε’ στο οικοσύστημα του DeFi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News