Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση για την εικόνα του Δείκτη Τιμών Παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που διαμορφώθηκε όπως αναμενόταν.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 5,9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,438% στις 8:52  ώρα ΕΤ. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση κατά 5,5 μονάδες βάσης , υποχωρώντας στο 1,838%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 8,6% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο και κατά 0,6% από τον περασμένο μήνα, αν και η αύξηση αυτή ήταν ανάλογη των εκτιμήσεων των αναλυτών που περίμεναν πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να «βαραίνουν» την αμερικανική οικονομία. Πάντως, το ποσοστό αυτό ήταν σίγουρα μεγαλύτερο από τη μηνιαία αύξηση κατά 0,5%, το Σεπτέμβριο.

Εξαιρώντας τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, ελαφρά κάτω του 0,5% που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά πολύ πάνω από την μόλις 0,1% αύξηση του Σεπτεμβρίου. Σε ετήσια βάση ο δομικός τιμάριθμος χονδρικής αυξήθηκε κατά 6,2%.

Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Οκτωβρίου, οποίος σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές