Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τον S&P 500 να διακόπτει το οκταήμερο ανοδικό του σερί, καθώς η ώρα της κατοχύρωσης των κερδών έφτασε μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,31% στις 36.319 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,35% στις 4.685 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,60% στις 15.886 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες αναδιπλώθηκαν από τα ιστορικά υψηλά τους. Όμως ο S&P 500 ήδη έχει καταρρίψει 64 φορές μέσα στο έτος τα ιστορικά υψηλά του, ενώ έκανε και το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Απρίλιο του 2019, το οποίο κράτησε οκτώ ημέρες.

Βέβαια στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν η μετοχή της General Electric, η οποία σημείωσε κέρδη 2,7%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει τις δραστηριότητές της, διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες της υγείας, GE Healthcare, στις αρχές του 2023 και συγχωνεύοντας τις GE Renewable Energy, GE Power, GE Digital. Εν συνεχεία, το 2024, θα τις διαχωρίσει από το ενεργητικό της.

Στον αντίποδα, η Tesla έκανε μία ακόμη ισχυρή βουτιά, χάνοντας ακόμη 12%, μετά τη δημοσκόπηση που διενήργησε ο Elon Musk στο Twitter, για το αν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του. Οι ακόλουθοί του απάντησαν “ναι” στο ερώτημα, με την αγορά να αναμένει τώρα εάν ο Musk κάνει πράξη τη δέσμευσή του.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε αμετάβλητος στο 8,6%. Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε στο 6,2% από 5,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street