Σε λειτουργία τέθηκε το μεγαλύτερο παράκτιο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, συνολικής έκτασης που ισοδυναμεί με περίπου 70 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το τεράστιο αυτό πάρκο βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, και αντανακλά την προσπάθεια της χώρας να επιτύχει καθεστώς ουδέτερου άνθρακα έως το 2050.

Η εγκατάσταση στο αυτή, που είναι στο Sirindhorn, περίπου 660 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, είναι το μεγαλύτερο υδρο-πλωτό ηλιακό υβριδικό σύστημα στον κόσμο, το οποίο συνδυάζει δύο μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την κρατική Αρχή Παραγωγής Ηλεκτρισμού της Ταϊλάνδης.

Ενώ 145.000 ηλιακά πάνελ αξιοποιούν την ενέργεια από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρεις τουρμπίνες μετατρέπουν την ενέργεια από το νερό που ρέει τη νύχτα.

Το ηλιακό πάρκο 34 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εντάχθηκε στο δίκτυο στις 31 Οκτωβρίου, είναι το πρώτο από τα 16 έργα που έχουν προγραμματιστεί σε βασικούς ταμιευτήρες της Ταϊλάνδης, με συνδυασμένη χωρητικότητα 2,7 γιγαβάτ. Είναι μέρος της ώθησης της χώρας για περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο, το οποίο είναι σήμερα η μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Thai Power

Η Ταϊλάνδη φιλοδοξεί να φτάσει σε ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, πριν από τον προηγούμενο στόχο του 2065, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Prayuth Chan-Ocha νωρίτερα αυτό το μήνα στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε σχεδόν τα δύο τρίτα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊλάνδης πέρυσι, ενώ η αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική ενέργεια μαζί για λιγότερο από 10%, σύμφωνα με το BloombergNEF .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια