H διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία των ΗΠΑ, Robinhood, η οποία έγινε ιδιαίτερη δημοφιλής τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, με αποτέλεσμα τη διαρροή πληροφοριών εκατομμυρίων πελατών της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι χάκερς ζήτησαν λύτρα.

Η πλατφόρμα συναλλαγών ανέφερε σε δήλωση ότι η επίθεση της 3ης Νοεμβρίου επέτρεψε στους κυβερνο-απατεώνες να αποκτήσουν μια λίστα με διευθύνσεις email για περίπου 5 εκατομμύρια άτομα και πλήρη ονόματα για μια άλλη ομάδα περίπου 2 εκατομμυρίων ατόμων.

Υπογράμμισε επίσης ότι το περιστατικό προκάλεσε την αποκάλυψη των ονομάτων, των ημερομηνιών γέννησης και των ταχυδρομικών κωδίκων σε «περιορισμένο αριθμό ανθρώπων», περίπου 310 συνολικά. Για περίπου 10 πελάτες αποκαλύφθηκαν «πιο εκτενείς λεπτομέρειες λογαριασμού», είπε η Robinhood, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Πιστεύουμε ότι δεν αποκαλύφθηκαν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών ή αριθμοί χρεωστικών καρτών και ότι δεν υπήρξε οικονομική ζημία σε κανέναν πελάτη ως αποτέλεσμα του συμβάντος», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση.

Η Robinhood ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε αμέσως τις αρχές επιβολής του νόμου, αλλά δεν ανέφερε εάν συμμορφώθηκε με την απαίτηση καταβολής των λύτρων.

Οι μετοχές της Robinhood σημείωσαν πτώση περίπου 3% στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα συστήματα υποστήριξης πελατών της Robinhood υποδυόμενοι τηλεφωνικά υπάλληλο υποστήριξης πελατών, είπε η εταιρεία.

«Ως εταιρεία Safety First, οφείλουμε στους πελάτες μας να είμαστε διαφανείς και να ενεργούμε με ακεραιότητα», δήλωσε ο Caleb Sima, επικεφαλής ασφαλείας της Robinhood. «Μετά από μια επιμελή ανασκόπηση, το να ειδοποιήσουμε ολόκληρη την κοινότητα του Robinhood για αυτό το περιστατικό τώρα είναι το σωστό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία