Μεγάλη επιτυχία για τις αμερικανικές διωκτικές αρχές θεωρείται η σύλληψη ενός Ουκρανού, ο οποίος εμφανίζεται να εμπλέκεται στη μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έγινε το καλοκαίρι κατά της εταιρείας software Kaseya. Εντοπίστηκαν επίσης 6 εκατ. δολάρια από τα λύτρα.

Η κυβερνοεπίθεση στην Kaseya ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από χάκερς φέτος, δεδομένου ότι η εταιρεία που έχει έδρα στο Μαϊάμι και παρέχει εργαλεία λογισμικού συνεργαζόταν με πάνω από 1.500 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Έχει δε, γραφεία σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη και Ασία. Οι χάκερς είχαν ζητήσει λύτρα ύψους 70 εκατ. δολαρίων, αν και το τελικό ποσό που διασφάλισαν ήταν σίγουρα πολύ μικρότερο.

Ο Γιάροσλαβ Βασίνσκι, Ουκρανός που συνελήφθη στην Πολωνία τον περασμένο μήνα, πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να τον κατηγορούν ως μέλος της συμμορίας κυβερνοεγκλήματος REvil, που φαίνεται πως βρισκόταν πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση και πιθανότατα όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο Ουκρανός και ένα ακόμη μέλος της Ομάδας, ένας Ρώσος ονόματι Γεβγένι Πολυάνιν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες συνωμοσίας για τη διάπραξη εγκλημάτων, όπως απάτη, ξέπλυμα χρήματος κλπ.

Νωρίτερα σήμερα η Europol ανακοίνωσε επίσης πως οι αρχές της Ρουμανίας έχουν συλλάβει δύο άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις αναπτύσσοντας το ransomware της REvil.

Σειρά εφόδων σε διάφορες χώρες, όπως η Ουκρανία και η Ελβετία φαίνεται να έχουν οδηγήσει στη σύλληψη από τη Europol συνολικά 12 υπόπτων, οι οποίοι εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον εταιρειών ή υποδομών σε 71 χώρες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία