Αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το πότε η Federal Reserve θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων οι διαπραγματευτές στην αγορά των futures και την τοποθετούν νωρίτερα τον Ιούλιο έναντι του Σεπτεμβρίου, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος είναι ένα καλάθι προϊόντων που περιλαμβάνει από τη βενζίνη και την υγειονομική περίθαλψη μέχρι τα είδη παντοπωλείου και τα ενοίκια, αυξήθηκε κατά 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης  του Dow Jones 5,9%.

Οι διαπραγματευτές έχουν πλήρως τιμολογήσει την άνοδο των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο αλλά έχουν τιμολογήσει σε υψηλά μεγαλύτερη πιθανότητα η αύξηση να γίνει νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει ανακοινώσει ότι θα ολοκληρώσει το tapering περίπου στα μέσα της χρονιάς και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβάζει τα επιτόκια.

«Το πραγματικό επιτόκιο των Fed Funds είναι επί του παρόντος στις 8 μονάδες βάσης και το συμβόλαιο Fed Funds του Ιουλίου τιμολογείται στις 27 μονάδες βάσης», εξηγεί ο Πήτερ Μπούκβαρ,επικεφαλής επενδύσεων στην Bleakley Advisory Group.«Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι περίπου 80% ότι η FED θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούλιο», συμπληρώνει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed δείχνουν επίσης ότι αναμένεται μια δεύτερη αύξηση των επιτοκίωνμέχρι τον Δεκέμβριο, με το συμβόλαιο να διαπραγματεύεται στο 0,57%, σημείωσε ο Μπεν Τζέφερι, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της BMO.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές