Με τη ΔΕΗ να βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται πτωτικά, προσεγγίζοντας πλέον και το επίπεδο των 910 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,61% στις 912,44 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της αγοράς σαφώς βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υποχωρεί κατά 4,39%, με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στις σημερινές ανακοινώσεις του MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών του, αλλά και στις 16 Νοεμβρίου, όταν και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα εισέλθουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε η ΔΕΗ μέσω της δημόσιας προσφοράς ανέρχονται στα 1,35 δισ. ευρώ.

Εν αναμονή της Κομισιόν

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται και οι νέες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, η πρόβλεψη αναμένεται για ρυθμό ανάπτυξης το 2021 πάνω από το 6%, αλλά και μείωση της πρόβλεψης στο 4,5% για το 2022.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα η ΔΕΗ χάνει 4,11%, με τις Βιοχάλκο, Εθνική, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Alpha Bank να ακολουθούν με σημαντική πτώση. Στον αντίποδα, η Aegean κερδίζει 1,17%, ενώ Μυτιληναίος, Motor Oil, Τιτάν και ΕΧΑΕ να κινούνται ήπια ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών