Να βρουν κατεύθυνση μετά τη χθεσινή άνοδο, αλλά και να διαχειριστούν τα αρκετά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται προσπαθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται με μικρές διακυμάνσεις.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,1%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει κατά 1,1%, ενώ εκείνος των πρώτω υλών να κερδίζει κατά 1,1%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,06% στις 7.344 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 0,04% στις 16.073 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,17% στις 7.056 μονάδες.

Οι αγορές επίσης αναμένουν σήμερα τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας, οι οποίες πιθανόν να δείξουν ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης έχει μειωθεί λόγω του νέου κύματος της πανδημίας στη γηραιά ήπειρο.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, ενώ τα στοιχεία για τους προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, δείχνοντας ότι η οικονομία είναι κατά 0,6% μικρότερη από ό,τι ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 πριν από το πρώτο lockdown της χώρας λόγω Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές