Η Ρωσία μπορεί να μελετά μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία καθώς φουντώνουν οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και της ΕΕ για τους μετανάστες και τις προμήθειες ενέργειας, προειδοπούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την Ουάσιγκτον να παρακολουθεί στενά τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους ομολόγους τους της ΕΕ για τις ανησυχίες τους σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές επικαλείται το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: Κρίση με Λευκορωσία – Απειλή πολέμου και ενεργειακού μπλακ-άουτ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις αυτές πιστεύεται ότι βασίζονται σε πληροφορίες που οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη μοιραστεί με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κάτι που θα έπρεπε να συμβεί πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για μια συλλογική απάντηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ρωσία αρνείται κάθε επιθετική πρόθεση, ενώ κατηγορεί τις ΗΠΑ για πρόκληση με πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο έδαφός της αυτή την εβδομάδα.

Παρόμοιες εντάσεις ξέσπασαν την άνοιξη όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι συγκέντρωσε έως και 100.000 στρατιώτες, τανκς και πολεμικά αεροσκάφη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Η κρίση εκτονώθηκε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρότεινε μια σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

Η τελευταία μετακίνηση στρατευμάτων και αρμάτων μάχης της Ρωσίας προς την Ουκρανία ώθησε τον διευθυντή της CIA Μπιλ Μπερνς να επισκεφθεί τη Μόσχα αυτόν τον μήνα, όπου μίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  ζήτησε επίσης από τον Πούτιν σε τηλεφώνημα την Τετάρτη να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στη σύμμαχο της Ρωσίας Λευκορωσία για να εκτονώσει την κρίση με χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή που επιδιώκουν να περάσουν τα σύνορα με την Πολωνία στην ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».