Το «σπάσιμο» σε δύο εταιρείες σχεδιάζει η Johnson & Johnson υπό το φάσμα των κατακλυσμιαίων εξελίξεων στον κλάδο της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία σχεδιάζει να διαχωρίσει το τμήμα υγείας για καταναλωτές που πουλά στη λιανική αγορά προϊόντα όπως τσιρότα και πούδρες για μωρά, από την επιχείρηση φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών συσκευών, γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην 135χρονη ιστορία της.

Η κίνηση της μεγαλύτερης εταιρείας προϊόντων υγείας στον κόσμο έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων ανακοινώσεων αυτή την εβδομάδα από τους βιομηχανικούς ομίλους Toshiba και General Electric και υπογραμμίζει πόσο μεγάλες, και διαφοροποιημένες εταιρείες βρίσκονται υπό πίεση, και φαίνεται πως επιλέγουν την απλοποίηση της οργανωτικής δομής τους.

Αυτό συνέβη στη σφαίρα της υγειονομικής περίθαλψης, όπου η αργή και σταθερή δραστηριότητα της πώλησης καταναλωτικών προϊόντων όπως ενυδατικές κρέμες και σαμπουάν αποκλίνει ολοένα και περισσότερο από το έργο υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής της ανάπτυξης και εμπορίας φαρμάκων.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει τις επιχειρήσεις της στον τομέα της υγείας των καταναλωτών προχωρώντας σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία, ακολουθώντας ανάλογες κινήσεις των ανταγωνιστών της, GlaxoSmithKline και Pfizer, που σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από την κοινή τους επιχείρηση υγείας καταναλωτών το επόμενο έτος.

Η γερμανική Merck πούλησε τη μονάδα υγείας καταναλωτών στην Procter & Gamble Co το 2018.

«Η νέα Johnson & Johnson και η νέα εταιρεία υγείας για καταναλωτές θα είναι σε θέση να κατανείμουν αποτελεσματικότερα πόρους για να προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς και τους καταναλωτές, να οδηγήσουν στην ανάπτυξη και να ξεκλειδώσουν σημαντική νέα αξία», δήλωσε ο Γιόακιν Ντουάτο, ο οποίος αναμένεται να γίνει διευθύνων σύμβουλος της J&J από τον Ιανουάριο του 2022.

Η εταιρεία στοχεύει να ολοκληρώσει τον προγραμματισμένο διαχωρισμό της σε 18 με 24 μήνες.

Η Johnson & Johnson θα διατηρήσει τις μονάδες φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών της, οι οποίες πωλούν το εμβόλιο της για τον COVID-19, φάρμακα όπως η θεραπεία του καρκίνου Darzalex και ιατρικές συσκευές. Αυτά τα προϊόντα αναμένεται να αποφέρουν έσοδα περίπου 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή