Μεγαλώνει ο στόλος της Euroseas με την απόκτηση ενός ακόμη πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Με την προσθήκη του «Leo Paramount» που θα μετονομασθεί σε «Marcos V» η εισηγμένη στον NASDAQ εταιρεία του Αριστείδη Πίττα θα ελέγχει ένα στόλο από 16 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Euroseas αγόρασε το «Marcos V» έναντι 40 εκατ. δολ.. Το πλοίο είναι μεταφορικής ικανότητας 6.350 teu και έτους ναυπήγησης το 2005. Θα παραδοθεί στην εταιρεία εντός του 2021 και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ναυλώθηκε για τρία χρόνια με ημερήσιο ναύλο 42.200 δολ και με option για ένα ακόμη με ναύλο 15.000 δολ την ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε μεταξύ άλλων ότι το συμβόλαιο ναύλωσης αναμένεται να συνεισφέρει στα EBITDA της εταιρείας περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια κατά τα τρία πρώτα χρόνια της σύμβασης. Με έναν στόλο δεκαέξι feeder και μεσαίου μεγέθους containerships στο νερό, μετά την παράδοση του παραπάνω πλοίου, και με τα δύο νεότευκτα που αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Euroseas ενισχύει τη θέση της στον κλάδο πρόσθεσε ο κ. Πίττας, δηλώνοντας την ετοιμότητα του για αγορές και άλλων πλοίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία