Η μετοχή της Disney (NYSE:DIS) παραμένει πλαγιοπτωτική, με κίνηση προς τα 157 δολάρια. Η αντίσταση βρίσκεται στα 183, όπου σηματοδοτείται σήμα short. Το στοπ στις θέσεις πώλησης είναι πανω από 188 σε ημερήσιο κλείσιμο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου φαίνεται να έχουν εκπλήξει αρνητικά το επενδυτικό κοινό, καθώς η εταιρία δεν κατάφερε να πετύχει την εκτιμώμενη μεγέθυνση των θεμελιωδών της μεγεθών.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρίας σημείωσαν μεταβολή +45% σε ετήσια βάση και βρέθηκαν στα 18,5 δισ. $ έναντι των εκτιμώμενων 18,8 δισεκατομμυρίων.

Επιπλέον η εταιρία κατάφερε να μπει σε περιοχή κερδών κυρίως λόγω της επιστροφής των επισκεπτών στα θεματικά της πάρκα, με τα καθαρά κέρδη της να έχουν καταγράψει άνοδο της τάξεως του 140% και να βρίσκονται στα 255 εκ.

Το μελανό σημείο στα μεγέθη της εταιρίας φαίνεται να βρίσκεται στον μειωμένο ρυθμό αύξησης συνδρομητών στην πλατφόρμα streaming Disney+.

Οι συνδρομητές εκείνης άγγιξαν τα 118,1 εκ. έναντι των 119,6 εκ. που εκτιμούσαν οι αναλυτές, γεγονός που αποδεικνύει την αδυναμία της εταιρίας να διεκδικήσει μέσω της πλατφόρμας μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αυτής, αφήνοντας έτσι τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, Netflix, να προηγείται έτη φωτός.

Ωστόσο, ο κόσμος του metaverse αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τόσο τα μεγέθη όσο και τη γενικότερη πορεία της εταιρίας, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα για σημαντικές καινοτομίες μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε νέα project από την εταιρία, τα οποία πιθανότατα θα δώσουν σημαντική ώθηση στα κέρδη της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News