Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να διατάξει σε βάθος έρευνα της συμφωνίας εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού μικροτσίπ ARM από την αμερικανική Nvidia, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Sunday Times. Η συμφωνία που θα έχει ύψος περί τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια θα ελεγχθεί τόσο για το αν πληροί τις προϋποθέσεις αντιμονοπωλιακών πολιτικών όσο και αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας για την ακύρωσή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η αρμόδια υπουργός Nadine Dorries αναμένεται να δώσει εντολή στην CMA (Competition & Markets Authority) να προχωρήσει στη «φάση δύο» της έρευνας για τη συμφωνία, από την επόμενη εβδομάδα.

Η αμερικανική εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει την ARM από την ιαπωνικών συμφερόντων Softbank τον Σεπτέμβριο του 2020, δίνοντας το έναυσμα για σειρά αντιδράσεων από πολιτικούς, ανταγωνιστικές βιομηχανίες αλλά και καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι οι τεχνολογίες που αναπτύσσει η ARM χρησιμοποιούνται από πληθώρα κατασκευαστών επεξεργαστών, πραγματικών κολοσσών του χώρου της τεχνολογίας, όπως οι Qualcomm, Samsung Electronics και Apple.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλες αυτές οι εταιρείες ανησυχούν ότι η ARM δεν θα συνεχίσει να κρατά «ουδέτερη» στάση εάν περάσει υπό τον έλεγχο της Nvidia. Από την πλευρά της η Nvidia δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι αυτοί οι φόβοι είναι αστήρικτοι.

Πάντως, η CMA είχε προχωρήσει σε προειδοποιήσεις επί της συμφωνίας ήδη από τον Αύγουστο, όταν ανακοίνωνε ότι η επικείμενη συγχώνευση σε μία εταιρική οντότητα ενδεχομένως θα μείωνε τον ανταγωνισμό, ειδικά σε αγορές που βασίζονται στην τεχνολογία των μικροτσίπ.

Η βρετανική κυβέρνηση από την πλευρά της λαμβάνει υπόψη της τα ευρήματα της CMA ενώ προσθέτει επιπλέον και τον παράγοντα της εθνικής ασφάλειας στο θέμα.

Η σε βάθος έρευνα αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι μήνες, μετά τους οποίους η κυβέρνηση θα μπορούσε να μπλοκάρει την εξαγορά, να την εγκρίνει ή να δώσει την έγκρισή της υπό προϋποθέσεις. Πάντως το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Sunday Times.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί