Ανοδικά άνοιξαν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι οικονομικά ανθεκτικοί κλάδοι επωφελήθηκαν από την αναταραχή του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές αναμένουν την νέα έκθεση για το λιανεμπόριο, με την αγορά να ελπίζει πως η αυξημένη διάθεση των καταναλωτών για ψώνια θα συνεχιστεί παρά την άνοδο των τιμών.

Ο δείκτης αυξήθηκε πέραν του αναμενόμενου το Σεπτέμβριο και εκτιμάται πως θα συνεχίσει να βελτιώνεται τροφοδοτώντας την αμερικανική ανάπτυξη.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων σειρά έχει ο κολοσσός των σούπερ μάρκετ Walmart και η Home Depot, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι επιδόσεις της Nvidia.

Με το άνοιγμα ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 28,52 μονάδων, ή 0,08%, στις 36.128,83 μονάδες.

Ο S&P 500 άνοιξε υψηλότερα κατά 6,45 μονάδες ή 0,14%, στις 4.689,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 33,86 μονάδες ή 0,21%, στις 15.894,82 μονάδες.

Οι μετοχές της Tesla συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, μετά τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, που πυροδότησε η απόφαση του Ίλον Μασκ να πουλήσει μετοχές της εταιρείας του συνολικής αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία έχασε περίπου 187 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία την περασμένη εβδομάδα, υποχώρησαν με το άνοιγμα κατά 2,49% στα 1.007,66 δολάρια.

Εάν οι μετοχές της πέσουν κάτω από τα 995,75 δολάρια, τότε η χρηματιστηριακή αξία της Tesla θα πέσει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street