Ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα μειωθεί αισθητά στις αρχές του επόμενου έτους, όταν οι επιπτώσεις των έκτακτων παραγόντων θα περιοριστούν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

Οι επιπτώσεις από τη μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας του περασμένου έτους, στο που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, συνέβαλε στο τρέχον ποσοστό πληθωρισμού 4,5% – το υψηλότερο από το 1993.

Η αισιοδοξία αυτή ωστόσο, αμφισβητείται έντονα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Christian Sewing, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση απαιτεί γρήγορα αντίμετρα.

Τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό έχουν επίσης εδραιωθεί περισσότερο, ανέφερε το υπουργείο, πράγμα που σημαίνει ότι η βιομηχανική δραστηριότητα είναι πιθανό να παραμείνει υποτονική το επόμενο έτος παρά τις καθυστερημένες παραγγελίες.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη σημαντική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία υποφέρει από έλλειψη ημιαγωγών», ανέφερε το υπουργείο.
Με τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί για τους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να αντισταθμίσουν τις αδυναμίες στον βιομηχανικό τομέα, ανέφερε το υπουργείο.

«Συνολικά, ωστόσο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας θα αυξηθεί ελαφρά μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους», πρόσθεσε.

Η γερμανική κυβέρνηση πρόσφατα μείωσε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη για φέτος από 3,5% σε 2,6%. Το επόμενο έτος, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,1%, σε σύγκριση με μια πρόβλεψη του Απριλίου ότι θα αυξηθεί κατά 3,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή