Ο Οργανισμός Τραμπ φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του πολυβραβευμένου αλλά και «αμαρτωλού» ξενοδοχείου του στην Ουάσιγκτον προς 375 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, το Trump International θα μετονομαστεί σε Waldorf Astoria και θα το διαχειρίζεται ο όμιλος Hilton.

Τον περασμένο μήνα, μια έρευνα του αμερικανικού Κογκρέσου διαπίστωσε ότι το ξενοδοχείο έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ άνοιξε το ξενοδοχείο στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο οργανισμός Trump αναζητούσε αγοραστές για το ξενοδοχείο των 263 δωματίων από το 2019.

Η συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία CGI Merchant Group με έδρα το Μαϊάμι αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ανέφεραν πηγές στη Wall Street Journal και στο Bloomberg.

Κοντά στον Λευκό Οίκο

Το κτίριο 120 ετών βρίσκεται λιγότερο από ένα μίλι μακριά από τον Λευκό Οίκο στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια.

Ο Οργανισμός Τραμπ κέρδισε την έγκριση για την ανάπλαση του ιστορικού κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου το 2012.

Άνοιξε ως ξενοδοχείο τέσσερα χρόνια αργότερα, μόλις εβδομάδες αφότου ο Τραμπ αποδέχθηκε την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για να είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Τραμπ, το ξενοδοχείο έγινε δημοφιλές μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που επισκέπτονταν την πόλη.

Τα υπέρογκα χρέη

Ωστόσο, το πολυτελές ξενοδοχείο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια από το 2016 έως το 2020

Είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές του Κογκρέσου εξέτασαν και δημοσίευσαν λεπτομέρειες για τις οικονομικές πληροφορίες του πρώην προέδρου.

Τα έσοδα του Τραμπ από το ξενοδοχείο International Trump που αναφέρθηκαν σε δημόσιες οικονομικές δηλώσεις που χρονολογούνται από το 2016 έως το 2020 ανήλθαν σε περισσότερα από 156 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά σε εκείνη την τετραετία, το ξενοδοχείο του Τραμπ ενέγραψε καθαρή ζημία άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ ήταν πρόεδρος και έπρεπε να δανειστεί περισσότερα από 27 εκατομμύρια δολάρια από μία από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου του, την DJT Holdings LLC, από το 2017 έως το 2020, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις των ξενοδοχείων που έλαβε η επιτροπή.

Περισσότερα από 24 εκατομμύρια δολάρια δεν εξοφλήθηκαν και μετατράπηκαν σε εισφορές κεφαλαίου, ανέφερε η επιτροπή.

Ενώ το ξενοδοχείο έχανε χρήματα, οι ετήσιες οικονομικές εκθέσεις του Τραμπ που κατατέθηκαν στο Γραφείο Κυβερνητικής Ηθικής δημοσιοποιούσαν μόνο τα έσοδα του ξενοδοχείου, τα οποία έφτασαν τα 156,6 εκατομμύρια δολάρια.

«Το ξενοδοχείο Trump ήταν μια αποτυχημένη επιχείρηση, φορτωμένη από χρέη που απαιτούσε διάσωση από τις άλλες επιχειρήσεις του προέδρου Τραμπ», έγραψε η επιτροπή σε επιστολή της την Παρασκευή στον Robin Carnahan, διαχειριστή της GSM της ομοσπονδιακής υπηρεσίας, που κατέχει το ιστορικό κτήριο Old Post Office στην Λεωφόρο της Πενσυλβάνια.

Δεν είναι σαφές εάν ο Τραμπ παραβίασε οποιουσδήποτε ομοσπονδιακούς κανόνες σχετικά με την αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων και εισοδήματος. Αναφέροντας τα έσοδα και παραλείποντας τις απώλειες, ο Τραμπ φαίνεται να τηρεί το γράμμα του νόμου, αν όχι το πνεύμα.

Το περίεργο δάνειο από την Deutsche Bank

Μία ακόμα αποκάλυψη της ίδιας έκθεσης δείχνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μία «κρυφή» και περίεργη ρύθμιση δανείου από την Deutsche Bank στο μεσοδιάστημα της προεδρίας του.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο Τραμπ πήρε δάνειο 170 εκατ. δολαρίων από τη αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank, για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης και λειτουργίας του ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους όρους του δανείου ο Τραμπ – θα έπρεπε – να ξεκινήσει να πληρώνει το κεφάλαιο το 2018.

Όμως σύμφωνα με τα ευρήματα της Επιτροπής, το 2018 «οι όροι του δανείου άλλαξαν και το Trump Hotel δεν χρειαζόταν να προχωρήσει σε πληρωμές κεφαλαίου του δανείου για επιπλέον έξι χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή