Η θετική, τουλάχιστον ως προς την εικόνα και τις προθέσεις, ψηφιακή συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, προκάλεσε κύμα ευφορίας στις αγορές στην Ασία, οι οποίες ανήλθαν σε υψηλό 2-1/2 εβδομάδων.

Ο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησαν θερμά τις συνομιλίες τους, με τους δύο ηγέτες να τονίζουν την ευθύνη τους προς τον υπόλοιπο κόσμο να αποφύγουν τη σύγκρουση και με τον Κινέζο ηγέτη να αποκαλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ «παλιό φίλο».

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,27% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Οκτωβρίου, ενώ ο Nikkei του Τόκιο κέρδισε 0,4%.

Τα κινεζικά blue chips σημείωσαν άνοδο 0,5% και ο δείκτης αναφοράς του Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκε 1%, υποστηριζόμενος επίσης από τις μετοχές ακινήτων μετά από προτάσεις για χαλάρωση των περιορισμών στον κλάδο.

Τα περισσότερα αναδυόμενα ασιατικά νομίσματα σημείωσαν άνοδο την Τρίτη.

Το γιουάν της Κίνας ανήλθε σε υψηλό πέντε μηνών. Το ταϊλανδέζικο μπατ και το δολάριο κατέγραψαν μικρά κέρδη 0,1% έκαστο, ενώ το Νοτιοκορεατικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ασία