Τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων ημερών, που έφεραν πολλά κρυπτονομίσματα σε νέα ιστορικά υψηλά, πυροδότησαν ένα κύμα ρευστοποιήσεων την Τρίτη, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κεφαλαιοποιήσουν μέρος των κερδών τους.

Το Bitcoin έπεσε στα 60.000 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 7%, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk.

Το Ether υποχώρησε σχεδόν 8% στα 4.337,89 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) της Κίνας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ότι θα συνεχίσει να νομοθετεί προκειμένου να «καθαρίσει» την εξόρυξη εικονικών νομισμάτων στη χώρα.

Η εξόρυξη «προκαλεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές άνθρακα. Δεν έχει ενεργό αντίκτυπο για να οδηγήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας ή την επιστημονική πρόοδο», δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του NDRC, Μενγκ Γουέι.

«Η ρύθμιση των δραστηριοτήτων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχει σημαντικό νόημα για τη βελτιστοποίηση της βιομηχανικής μας δομής, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών, την επίτευξη των στόχων εκπομπής άνθρακα και ουδετερότητας».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πέρυσι ότι η Κίνα στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το έτος 2060.

Τα αρνητικά σχόλια από τις κινεζικές αρχές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα έχουν συχνά οδηγήσει σε ξεπούλημα ψηφιακών νομισμάτων, ακόμα κι αν αυτά τα σχόλια δεν θεωρείται ότι επηρεάζουν την αγορά εν γένει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα