Ένα ακόμη σημαντικό πακέτο μετοχών της Virgin Galactic πούλησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το Βρετανό μεγιστάνα να συνεχίζει να ρευστοποιεί μετοχές του διαστημικού του project προκειμένου να μαζέψει ρευστό για τις επιχειρήσεις του στον κλάδο των ταξιδιών και της αναψυχής που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως ο Μπράνσον πούλησε ένα πακέτο ύψους 15,6 εκατ. μετοχων της Virgin Galactic, ήτοι περίπου το 6% της εταιρείας, συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων. Έτσι, πλέον κατέχει το 11,9% της Virgin Galactic, αν και παραμένει ο βασικός μέτοχος.

Έχουν προηγηθεί, εξάλλου, κι άλλες ρευστοποιήσεις από τις αρχές της χρονιάς, συνολικής αξίας 600 εκατ. δολαρίων, κυρίως μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική πτώση της εταιρείας, τον Ιούλιο, με επιβάτη τον ίδιο τον Μπράνσον.

Η μετοχή της Virgin Galactic έχει υποχωρήσει κατά 20% από την αρχή του χρόνου, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί στην έναρξη των εμπορικών πτήσεων της, αν και είχε καταγράψει σημαντική άνοδο το καλοκαίρι μετά την πτήση του Μπράνσον.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον για ένα ταξίδι στο διάστημα παραμένει υψηλό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε πως πούλησε 100 ακόμη εισιτήρια, που σημαίνει πως συνολικά 700 άτομα βρίσκονται πλέον στη σειρά για μια… βόλτα στο διάστημα, ενώ ο στόχος είναι να ξεπεράσει τα 1.000 μέχρι τα τέλη του έτους.

Τα εκατό αυτά εισιτήρια πουλήθηκαν προς 450.000 δολάρια το ένα, καθώς το αυξημένο ενδιαφέρον έχει ανεβάσει τις τιμές. Χαρακτηριστικά, το 2018, τα πρώτα εισιτήρια πωλούνταν προς 250.000 τη θέση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας