Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατούν στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.
Αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται κατά 0,23% ανερχόμενος στις 912,1 μονάδες.
Ο τζίρος διαμροφώνεται σε 6,57 εκατομμύρια ευρώ.
Ανοδο σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 57 ενισχύονται, 23 καταγράφουν απώλειες και 9 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά κατά 0,03%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Aegean Airlines (+1,81%), της Εθνικής (+1,67%), της Elvalhalcor (+1,60%) και της Σαράντης (+1,29%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-1,07%) και της Coca Cola HBC (-0,46%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,18%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,08%) , τι απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,54%) και των Τροφίμων (-0,09%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Έλαστρον +5,88% και Centric +4,38% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ευρωσύμβουλοι -5,08% και Medicon -3,11%.