Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η ανοδική πορεία του πληθωρισμού στην Ευρώπη, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 4,1% στην ευρωζώνη -από 3,4% τον Σεπτέμβριο- και στο 4,4% στην ΕΕ -έναντι 3,6% τον Σεπτέμβριο-, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη ήταν -0,3% και 0,3% στην ΕΕ.

Η Ελλάδα φιγουράρει στην τριάδα με τα χαμηλότερα ποσοστά. Συγκεκριμένα, ο χαμηλότερος ετήσιος πληθωρισμός καταγράφεται στη Μάλτα (1,4%), στην Πορτογαλία (1,8%), στη Φινλανδία (2,8%) και στην Ελλάδα (2,8% – εναρμονισμένος δείκτης).

Διαβάστε επίσης: ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Ο υψηλότερος πληθωρισμός σημειώνεται στη Λιθουανία (8,2%), στην Εσθονία (6,8%) και στην Ουγγαρία (6,6%).

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε και στα είκοσι επτά κράτη μέλη.

Όσον αφορά τη συμβολή των επιμέρους δεικτών στον γενικό δείκτη, τον Οκτώβριο, η μεγαλύτερη επιβάρυνση προήλθε από την ενέργεια (+2,21 ποσοστιαίες μονάδες). Ακολουθούν οι υπηρεσίες (+0,86 ποσοστιαίες μονάδες), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,55 ποσοστιαίες μονάδες) και τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (+0,43 ποσοστιαίες μονάδες).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»
Διεθνή |

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.