Πρόστιμο επέβαλε η ιταλική αστυνομία σε δύο Αμερικανούς τουρίστες μετά από «εισβολή» τους στο Κολοσσαίο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ήθελαν να… ζήσουν την ευχαρίστηση να πιουν μια μπίρα μέσα στο εμβληματικό αρχαίο μνημείο της Ρώμης.

Το ζευγάρι, ηλικίας 24 και 25 ετών, σκαρφάλωσε στo δεύτερο επίπεδο του μνημείου τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενας περαστικός τυχαία τους εντόπισε περίπου στις 5.30 το πρωί, να κουβεντιάζουν πίνοντας τις μπίρες τους, και ειδοποίησε την αστυνομία. Δεν είναι σαφές πώς κατάφεραν να μπουν στο μνημείο, το οποίο κλείνει για το κοινό στις 4.30 μ.μ.

Οι δύο τουρίστες δήλωσαν στην αστυνομία ότι «απλώς έπιναν μια μπίρα», ανέφερε ο ιταλικός Τύπος, αλλά οι αστυνομικοί τους επέβαλαν πρόστιμο 800 ευρώ για παράνομη είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, αν και δεν προκάλεσαν ζημιές.

Το Κολοσσαίο συχνά αποτελεί στόχο για όσους θέλουν να αφήσουν το «αποτύπωμά» τους. Η οποιαδήποτε παρέμβαση στο μνημείο 2.000 ετών απαγορεύεται αυστηρά, και πλήθος από πινακίδες γύρω από τον χώρο ενημερώνει τους επίδοξους καταστροφείς ότι προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους και πρόστιμο περίπου 2.000 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ένας 32χρονος από την Ιρλανδία πιάστηκε να χρησιμοποιεί ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο για να χαράξει τα αρχικά του σε μια κολόνα στο πρώτο επίπεδο, ενώ μια 14χρονη Γερμανίδα πιάστηκε να κάνει το ίδιο πράγμα ένα μήνα αργότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν