Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου (ενδοσυνεδριακά) βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη βοήθεια του τραπεζικού και του ενεργειακού κλάδου βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προς τη ζώνη των 930 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,99% στις 926,92 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Τα ηνία στις τράπεζες

Η επαναφορά του τραπεζικού κλάδου στην «ηγεσία» της ανόδου, μετά από αρκετές ημέρες διόρθωσης, και η νέα διάσπαση του επιπέδου των 600 μονάδων στον κλαδικό, έδωσε το έναυσμα στους αγοραστές ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όταν και κλείνουν βιβλία τα ξένα χαρτοφυλάκια, ίσως διασπαστεί η πολύμηνη συσσώρευση. Άλλωστε, η βελτίωση των αποτιμήσεων, έστω και η τεχνική σε μια αγορά ρηχή όπως το ΧΑ, δεν είναι μια τακτική ξένη προς τη Λ. Αθηνών.

Αυτό που αναζητάται όμως στην αγορά είναι να βελτιωθεί και ουσιαστικά η συναλλακτική δραστηριότητα, προκειμένου να δοθεί και το μήνυμα ότι τα κεφάλαια παραμένουν εντός του ΧΑ, ακόμη και αν υπάρξουν τα κλεισίματα των 12μηνων στρατηγικών. Σε μία τέτοια περίπτωση θα δοθεί και το μήνυμα ότι οι ξένοι εξακολουθούν να εμπιστεύονται την ελληνική αγορά και για το επόμενο 12μηνο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σε επίπεδο τίτλων οι ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ ξεχωρίζουν με +2,14% και +2,03% αντίστοιχα με τον ΟΤΕ, την Πειραιώς, την Εθνική και την Alpha Bank να είναι κοντά στο +2%. Θετικές είναι και οι παρουσίες των ΔΕΗ, Μυτιληναίου, ΟΠAΠ, Eurobank και Βιοχάλκο, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες