Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε σήμερα βουτιά κατά 81% των καθαρών κερδών του το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης του, την ώρα που το Πεκίνο εντείνει τις πιέσεις στις εταιρίες του Διαδικτύου.

Για το τρίμηνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, ο όμιλος κατέγραψε κέρδη 5,37 δισ. γιουάν (741,3 εκατ. ευρώ), συγκριτικά με 28,7 δισ. γιουάν την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο κύκλος εργασιών, αντίθετα, αυξήθηκε κατά 29% σε ετήσια βάση στα 155 δισ. γιουάν (21,4 δισ. ευρώ) για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η Alibaba, με ειδικό βάρος στον κλάδο αυτό που ανέκαθεν θεωρούνταν πρότυπο, ήταν η πρώτη που αποτέλεσε στόχο των αρχών, όταν το Πεκίνο αυστηροποίησε το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες του Διαδικτύου.

Την άνοιξη, ο όμιλος που ιδρύθηκε από τον χαρισματικό δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 2,3 δισ. ευρώ για παρεμπόδιση του ανταγωνισμού.

Μετά από αυτό το πρόστιμο ρεκόρ, η Alibaba κατέγραψε τριμηνιαίες ζημίες σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Οι εταιρίες του Διαδικτύου για καιρό απολάμβαναν στην Κίνα ένα σχετικά χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο, κυρίως σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Αλλά τους τελευταίους μήνες, οι αρχές εμφανίζονται ιδιαίτερα αδιάλλακτες κυρίως σε ό,τι αφορά τις πρακτικές που έως τότε ανέχονταν και που χρησιμοποιούνταν ευρέως.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του, ο όμιλος που εδρεύει στη Χανγκτζόου (ανατολική Κίνα) δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή