Οι θάνατοι από Covid-19 και τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα των αντίστοιχων της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, με την υπόθεση ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες παραλλαγές, εκτίμησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Μεταξύ της φυσικής ανοσίας και της ανοσίας των εμβολίων και των νέων θεραπειών που αναπτύσσονται, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό νόσησης θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραματικά», δήλωσε την Πέμπτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του κόσμου κατά του κορωνοϊού θα μετατοπιστούν το επόμενο έτος, είπε ο Γκέιτς, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται και αντικαθίστανται από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διανομής όλων αυτών από υλικοτεχνική υποστήριξη.

Οι περιορισμοί στους εμβολιασμούς και τα προβλήματα διαθεσιμότητας των εμβολίων θα λυθούν προς τα μέσα του 2022 και θα αντικατασταθούν από ερωτήσεις γύρω από τη διανομή των εμβολίων, εκτίμησε. Πλέον, οι περιοριστικοί παράγοντες θα είναι τα logistics και η ζήτηση, είπε, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη ζήτηση, ειδικά σε μέρη όπως η υπο-Σαχάρια Αφρική.

Παράλληλα, ο Γκέιτς τόνισε ότι ο κόσμος θα έπρεπε να δουλεύει και για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να περιορίσει τις απειλές από τις πιθανές μελλοντικές πανδημίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας