Τη μάχη των αποδόσεων φαίνεται να έχει κερδίσει το εγγενές νόμισμα του Avalanche δικτύου, το AVAX, παρά την πτωτική τάση που επικρατεί στην ευρύτερη αγορά.

Σύμφωνα με το Coinmarketcap, το AVAX κατέγραψε το ιστορικό του υψηλό εχθές 18 του μηνός στα $110,31, με 24ωρη απόδοση ύψους 30%. Αν και τη στιγμή αυτή έχει σημειώσει μείωση κατά 7%, το προσωρινό ράλι του κρυπτονομίσματος είναι μοναδικό, εάν λάβουμε υπ’όψιν την αρνητική διάθεση της αγοράς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Crypto Slate, το ράλι τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την είδηση ​​της τελευταίας συνεργασίας του Avalanche. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε στρατηγική συμμαχία με την Deloitte, μια από τις λογιστικές εταιρείες “Big Four”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Deloitte θα αξιοποιήσει την τεχνολογία blockchain του Avalanche δικτύου, για να ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα αποκατάστασης καταστροφών. Η πλατφόρμα αυτή θα βοηθήσει τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις να αποδείξουν εύκολα την καταλληλότητά τους, για να λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

H είδηση αύτη έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα σταθερή και οργανική ανάπτυξη που γνώρισε το δίκτυο. Tον Οκτώβριο το νόμισμα AVAX έγινε διαθέσιμο στο αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase.

Παράλληλα, μέσα σε 3 μήνες, έχει πετύχει αποδόσεις ύψους +243,75%. Αντίστοιχες αυξήσεις έχει καταγράψει και στον αριθμό των χρηστών και στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών.

Το δίκτυο Avalanche

Το κρυπτονόμισμα είναι πλέον το δωδέκατο (12) στη λίστα με τα μεγαλύτερα σε κεφαλαιοποίηση νομίσματα. Η κεφαλαιοποίηση του ξεπερνάει τα $22 δισεκατομμύρια. Το δίκτυο Avalanche, όπως και το δίκτυο Solana, χαρακτηρίζονται συχνά από την ευρύτερη αγορά ως “Δολοφόνοι του Ethereum”, αποτυπώνοντας έτσι τη σπουδαιότητα του πρότζεκτ. Μέσω της τεχνολογίας του, στοχεύει να ανταγωνιστεί το Ethereum, το δεύτερο υψηλότερο σε κεφαλαιοποίηση δίκτυο.

Αναλυτικότερα, το Avalanche είναι μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα που, όπως και το Ethereum, είναι κατάλληλο για τους προγραμματιστές που επιθυμούν να αναπτύξουν προγράμματα, όπως αποκεντρωμένες εφαρμογές (Decentralized Apps/DApps) ή πολύ-λειτουργικά blockchains (multi-functional blockchains). Συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News