Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος από το ύψος των ταξιδιωτικών εισπράξεων για το εννεάμηνο του 2021 που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος.

Θέλοντας προφανώς να ενισχύσει το «προφίλ» του Συνδέσμου ως προσεκτικού , μετριοπαθούς και ρεαλιστή ως προς τις εκτιμήσεις του, φορέα, κ. Ρέτσος αποφάσισε να σχολιάσει με ένα tweet τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και να υπενθυμίσει τις συγκρατημένες εκτιμήσεις του Συνδέσμου έναντι άλλων «υπεραισιόδοξων» όπως τις χαρακτηρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους ταξιδιωτικές εισπράξεις ύψους 8,75 δισ. ευρώ έναντι 3,66 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και 16,1 δισ. ευρώ στο 9μηνο 2019. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις του εννεάμηνου του τρέχοντος έτους έφτασαν το 54,4% των εισπράξεων της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Μοιάζει δηλαδή αδύνατον να επαληθευθούν εκτιμήσεις για 12 δις. ευρώ εισπράξεις το 2021, όπως ήταν οι πιο αισιόδοξες που διατυπώθηκαν από παράγοντες της αγοράς και κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος έγραψε στο Twitter: «Ο ΣΕΤΕ σταθερά, από τον Ιούλιο, μιλά για εξέλιξη του θετικού σεναρίου, αποφεύγοντας υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Με 8.65 δις έσοδα 9μήνου, ο στόχος των 10 δις φαίνεται απόλυτα εφικτός, ενισχύοντας το ΑΕΠ της χώρας και δημιουργώντας προσδοκίες για το 2022».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός