Υπάρχουν και όρια, όσες υπερβολές και εάν ακούγονται. Δυστυχώς όμως και στην Ελλάδα μέσα στον κυκεώνα της πανδημίας, πολλοί έχουν ξεφύγει. Φθάνουν σε ακρότητες και σε δαιμονοποίηση των πάντων.

Με πρόσχημα την πανδημία έχουν βγει στον… αφρό κάθε λογής υπερβολικές διαπιστώσεις και η συνωμοσιολογία καλά κρατεί, σε σημείο που λες: δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Τελευταίο παράδειγμα η απογραφή που γίνεται παραδοσιακά κάθε 10 χρόνια και είναι μια διαδικασία που ουδέποτε αμφισβητήθηκε επί της ουσίας, αν και προφανώς θα υπήρχαν και ακραίοι που πίστευαν ότι είναι μια διαδικασία «φακελώματος».

Και όμως αυτή η διαδικασία που ουσιαστικά αποτελεί ένα «εργαλείο» στατιστικής του επίσημου Κράτους για να δει πόσοι είμαστε και βέβαια να αντλήσει και άλλες πληροφορίες, στοχοποιείται σε απίστευτο βαθμό και από ακραίους συντηρητικούς κύκλους, κυρίως παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, ξένων προς την επίσημη Εκκλησία (σ.σ. ξεχάσανε το Ευαγγέλιο και όσα αναφέρει περί της γέννησης του Ιησού και την απογραφή των Ρωμαίων), αλλά και από ακραίους εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες από τα άκρα αριστερά, αλλά με άλλη φρασεολογία και επιχειρηματολογία.

Είμαστε στο 2021, στο λυκαυγές, όχι της 4ης αλλά της 5ης βιομηχανικής επανάστασης που αχνοφαίνεται, μιας εποχής που κυριολεκτικά είμαστε όλοι «ανοικτό βιβλίο».

Είμαστε σε μια εποχή που με τις κάρτες, τα σύγχρονα κινητά που προφανώς έχουν και οι αρνητές της απογραφής, μπορεί να διαπιστώσει κανείς άπειρες πληροφορίες για τον κάτοχό τους. Και όμως τους φταίει η απογραφή.

Τι άλλο θα ακούσουμε.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Ανεξάρτητα σε ποια θέση βρίσκεται. Η συνωμοσιολογία που κυριαρχεί, όλο και πιο έντονα, από την αρχή της πανδημίας, και όσα βλέπουμε μας υπενθυμίζουν ότι η μάχη για την προάσπιση της ΛΟΓΙΚΗΣ πρωτίστως είναι αέναη, έντονη και θα έχει πολλές αναμετρήσεις.

Αφορά την ίδια μας την υπόσταση, τον τρόπο ζωής μας. Κυρίως όμως δεν είναι το ζήτημα να αντιμετωπίσουμε τους πολίτες, πολλούς αφελείς, αλλά τους … τσαρλατάνους! Eίναι η ώρα του ορθού λόγου. Και ας πούμε, ένα –έστω και καθ’ υπερβολή- «ε, όχι και την απογραφή, βρε “σατανάδες”απογραφή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion