Προσφορά ύψους 10,8 δισ. ευρώ για εξαγορά από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο KKR δέχθηκε η Telecom Italia (TIM), όπως ανακοινώθηκε σήμερα

Εφόσον, η συγκεκριμένη μη δεσμευτική προσφορά γίνεται αποδεκτή, τότε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τηλεφωνικού ομίλου της Ιταλίας.

Η πρόταση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΜ, Λουίτζι Γκουμπιτόσι, βρίσκεται υπό έντονη πίεση από τη Vivendi που είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους, μετά από δύο προειδοποιήσεις για την πορεία εσόδων της επιχείρησης σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε επίσης: Monte dei Paschi – Το χρονικό μιας διάσωσης που έγινε εφιάλτης για την Ιταλία

Η KKR είχε ορίσει μια ενδεικτική τιμή 0,505 του ευρώ για κάθε μετοχή, ήτοι 45,7% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή.

Η απόφαση του ΔΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της TIM, υπό την προεδρία του πρώην αξιωματούχου της Τράπεζας της Ιταλίας Σαλβατόρε Ρόσι, συνεδρίασε για αρκετές ώρες το απόγευμα της Κυριακής, αλλά στη σύντομη δήλωσή της δεν έδωσε καμία ένδειξη για το αν θα δεχθεί την πρόταση. Σημείωσε ότι η KKR έχει χαρακτηρίσει την κίνησή της ως «φιλική».

Η Vivendi, η οποία πιέζει για αντικατάσταση του CEO, πιστεύει ότι η προσφορά της KKR δεν ανταποκρίνεται στην αξία την TIM, σύμφωνα με ατόμο από το στενό περιβάλλον του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης. Η γαλλική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπή με μεγάλες απώλειες, καθώς το 24% των μετοχών της ΤΙΜ το απέκτησε στην τιμή κατά μέσο όρο του 1,071 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή