Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με την αμετάβλητη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνα να θολώνει το τοπίο για την επενδυτική στρατηγική ενόψει του τελευταίου μήνα του έτους.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,42%. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της JD.com και της Netease κέρδισαν 1,87% και 3,02%, αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής ότι οι δύο μετοχές πρόκειται να συμπεριληφθούν στον δείκτη αναφοράς Hang Seng από τις 6 Δεκεμβρίου.

Κέρδη και στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,65%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 1,161%. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο στο 3,85% το Loan Prime Rate (LPR) για ένα έτος. Το πενταετές LPR έμεινε επίσης σταθερό στο 4,65%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,2% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,25%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,21% καθώς οι μετοχές της Samsung Electronics σημείωσαν άνοδο περίπου 5%. Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη επίσης σημείωσε άνοδο 0,28%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,39%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές