Σταθερά σε θετικά εδάφη κινείται τις τελευταίες ώρες το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν κάνει την ανοδική διαφορά, εντούτοις καταφέρνει να απορροφά τις πιέσεις που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ο γενικός δείκτης αυτήν την ώρα κινείται με κέρδη 0,21% στις 916,97 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ελαφρά βελτιωμένος από το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται στην αγορά είναι η επιφυλακτικότητα που επικρατεί στους αγοραστές, ειδικά σε τίτλους που μπορεί να επηρεαστούν από τις μακροοικονομικές εξελίξεις, όπως είναι η άνοδος του ενεργειακού κόστους, ή η ανάγκη λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Από την άλλη όμως, η παραμονή του δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα, ειδικά πάνω από τη στήριξη των 910 μονάδων, συντηρεί την εκτίμηση ότι διατρέχει θετικό momentum.

Το ίδιο άλλωστε επιβεβαίωσε και το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο επισήμανε ότι η υλοποίηση των προβλεπόμενων δημοσιονομικών μεγεθών εμπεριέχει σημαντικές αβεβαιότητες που προέρχονται από την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας, τις ενδεχόμενες μόνιμες απώλειες της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, το βαθμό ικανότητας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, τέλος, την πιθανότητα μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις σε Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και ΟΠΑΠ, οι οποίες ξεπερνούν το 1%, αντισταθμίζονται από τα κέρδη σε Βιοχάλκο και Λάμδα πρωτίστως, και σε ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Eurobank και Ελλάκτωρ. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Εθνική, ΔΕΗ, Τιτάν, Coca Cola, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών