Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον δέχεται τις πιέσεις από την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του, οι οποίες και έκαμψαν τις όποιες στηρίξεις κρατούσαν.

Ο γενικός δείκτης αυτήν την ώρα κινείται με απώλειες 0,57% στις 909,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ελαφρά βελτιωμένος από το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται στην αγορά είναι η επιφυλακτικότητα που επικρατεί στους αγοραστές, ειδικά σε τίτλους που μπορεί να επηρεαστούν από τις μακροοικονομικές εξελίξεις, όπως είναι η άνοδος του ενεργειακού κόστους, ή η ανάγκη λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Από την άλλη όμως, η παραμονή του δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα, ειδικά πάνω από τη στήριξη των 910 μονάδων, συντηρεί την εκτίμηση ότι διατρέχει θετικό momentum.

Το ίδιο άλλωστε επιβεβαίωσε και το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, το οποίο επισήμανε ότι η υλοποίηση των προβλεπόμενων δημοσιονομικών μεγεθών εμπεριέχει σημαντικές αβεβαιότητες που προέρχονται από την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας, τις ενδεχόμενες μόνιμες απώλειες της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, το βαθμό ικανότητας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, τέλος, την πιθανότητα μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις σε Πειραιώς και Jumbo ξεπερνούν το 3%, ενώ εκείνες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Aegean και Τιτάν το 1%. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος, Coca Cola και Ελλάκτωρ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών