Σημαντικό άλμα της μετοχής της κατέγραψε σήμερα η Marks & Spencer με την αγορά να αντιδρά με τον τρόπο αυτό στα σενάρια πως θα αποτελέσει πιθανό στόχο εξαγοράς από το αμερικανικό fund της Apollo Global Management.

Η αγορά πήρε… φωτιά μετά από χθεσινό δημοσίευμα των Sunday Times που ανέφερε πως το γνωστό για τις επιθετικές κινήσεις του αμερικανικού fund μελετά την πιθανότητα να υποβάλει προσφορά για τη βρετανική αλυσίδα, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μετοχή της είναι υποτιμημένη.

Σημειωτέον πως η μετοχή της M&S ανεβαίνει σήμερα περίπου κατά 3% και οδεύει προς τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο της, από το 1984, κατά 39%. Τα δε, ετήσια κέρδη της ανέρχονται περίπου στο 82%.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η M&S προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη της, στις 500 εκατ. στερλίνες, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη μεταξύ των 300 και 350 εκατ. στερλίνων.

Το αμερικανικό μέγα fund έχει φλερτάρει και άλλες φορές στο παρελθόν με εξαγορές στο βρετανικό λιανεμπόριο. Είναι χαρακτηριστικό πως δοκίμασε και απέτυχε στην απόπειρα εξαγοράς της Asda, όπως και της αλυσίδας Morrisons.

Νικητής στη μάχη για την ύψους 10 δις. στερλίνων εξαγορά της Morrisons αναδείχτηκε το επίσης αμερικανικό fund Clayton, Dubilier and Rice, ενώ οι μεγιστάνες αδελφοί Issa διεύρυναν τον έλεγχο τους στα σούπερ μάρκετ Asda προσφέροντας 6,8 δισ. στερλίνες.

Πάντως, το Apollo από την πλευρά του δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα, αποφεύγοντας να τα επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
Διεθνή |

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Παρά τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις και το ενδεχόμενο η πανδημία να επιβραδύνει την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυξήθηκαν πλέον του αναμενόμενου οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο

Σύνοδος ΟΠΕΚ+ – Η παραλλαγή Όμικρον δε φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου
Διεθνή |

Κρίσιμη σύνοδος ΟΠΕΚ+ με τα μάτια στραμμένα στην παραλλαγή Όμικρον

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η ευρύτερη ομάδα των χωρών-παραγωγών πετρελαίου, γνωστή και ως OΠΕΚ+, σκοπεύει να αλλάξει πορεία από το τρέχον σχέδιο παραγωγής της για μηνιαία αύξηση κατά 400.000 βαρελιών ημερησίως