Σε τριμηνιαία επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι επαναγορές μετοχών από τις αμερικανικές επιχειρήσεις της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global.

Σε έκθεση της υπολογίζει πως οι επαναγορές μετοχών για το τρίτο τρίμηνο έχουν φτάσει τα 225 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας το μέχρι τώρα ρεκόρ των 223 δισ. δολαρίων, του τελευταίου τριμήνου του 2018.

Με δεδομένη την πορεία αυτή είναι εξαιρετικά πιθανό πως συνολικά η χρονιά θα κλείσει σε νέα υψηλά αναφορικά με τις επαναγορές μετοχών. Με το τέταρτο τρίμηνο να εκτιμάται πως θα κινηθεί επίσης πολύ θετικά, οι επαναγορές μετοχών σε δωδεκάμηνη βάση εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 733 δισ. δολάρια.

Το τέταρτο τρίμηνο εκτιμάται πως οι επαναγορές μετοχών θα «πιάσουν» νέο ρεκόρ στα 204 δισ. δολάρια.

Η τάση αυτή αποδίδεται από τους αναλυτές στη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι έχοντας αφήσει πίσω τους την κρίση της πανδημίας και επιστρέφοντας σε υψηλά επίπεδα κερδοφορίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα αυτή για να… τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους. Η διαδικασία επαναγοράς μετοχών μπορεί να ενισχύσει τις τιμές των μετοχών τους, επιβραβεύοντας τους μετόχους τους, οι οποίοι έδειξαν… υπομονή κατά τις δύσκολες ημέρες του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street