Στον τομέα διακίνησης της κάνναβης στους πελάτες της στο Οντάριο, εισέρχεται η Uber Technologies , επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber Eats, για να λαμβάνουν τις παραγγελίες τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η Uber Eats θα καταχωρίσει τον λιανοπωλητή κάνναβης Tokyo Smoke, και οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν παραγγελίες από την εφαρμογή Uber Eats.

Η Uber, η οποία ήδη παραδίδει οινοπνευματώδη ποτά μέσω της μονάδας Eats, έχει βάλει στο στόχαστρο την αναπτυσσόμενη αγορά κάνναβης εδώ και αρκετό καιρό.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Dara Khosrowshahi, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράδοσης κάνναβης όταν θα ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο.

Μπορεί στον Καναδά να έχουν ήδη περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης, η χώρα προσπαθεί ακομα διορθώσει την προβληματική αγορά της, όπου οι παράνομοι παραγωγοί εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο μερίδιο των συνολικών ετήσιων πωλήσεων.

Η συνεργασία θα βοηθήσει τους Καναδούς ενήλικες να αγοράσουν ασφαλή, νόμιμη κάνναβη, βοηθώντας στην καταπολέμηση της υπόγειας παράνομης αγοράς που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% όλων των πωλήσεων μη ιατρικής κάνναβης σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε τη Δευτέρα η Uber.

Οι πωλήσεις κάνναβης στον Καναδά θα ανέλθουν συνολικά στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και προβλέπεται να αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής εταιρείας ερευνών BDS Analytics.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα επέκτασης σε άλλες επαρχίες του Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας εκπρόσωπος της Uber είπε ότι δεν υπάρχει «τίποτα άλλο να μοιραστεί αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή