Η Uber Technologies ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να εφαρμόζει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε όλους τους οδηγούς που έχουν τις προϋποθέσεις και που απασχολεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μήνες μετά από την αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων τους στη χώρα.

Τον Μάρτιο, η Uber είχε χαρακτηρίσει τους περισσότερους από τους 70.000 οδηγούς της στη Βρετανία ως εργαζόμενους, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Είχε επίσης δεσμευτεί ότι θα προσφέρει εγγυημένα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων του επιδόματος άδειας, ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος και ενός ορισμένου κατώτατου μισθού.

Την Παρασκευή, η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ δήλωσε ότι θα προσφέρει ένα 3% επί του μισθού ενός οδηγού για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των οδηγών. Από τη μεριά τους, οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν να καταβάλουν τουλάχιστον το 5% των επίσημων αποδοχών τους στο ίδιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να έχουν υψηλότερες απολαβές.

Το βρετανικό συνδικάτο GMB αντιπροσωπεύει τους οδηγούς της Uber στη χώρα και έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί εκπροσωπώντας τους, με την εταιρεία. Έτσι η Uber και το GMB παρότρυναν και άλλες εταιρείες-πλατφόρμες στο χώρο των μεταφορών, όπως η Ola, η Bolt και η Addison Lee, ώστε να προσφέρουν κι αυτές παρόμοια οφέλη στους οδηγούς τους.

«Απέστειλα πρόσκληση συνεργασίας με φορείς όπως η Bolt, η Addison Lee και η Ola για να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο συνταξιοδοτικό σχήμα. Αυτό θα επιτρέψει σε όλους τους οδηγούς να εξοικονομήσουν χρήματα για το μέλλον τους, όσο θα εργάζονται σε πλατφόρμες», δήλωσε ο Τζέιμι Χάιγουντ, στέλεχος της Uber για τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Οι οδηγοί της Uber θα εγγραφούν αυτόματα σε ένα συνταξιοδοτικό σχήμα που θα παρέχεται από το «NOW: Pensions» και θα το διαχειρίζεται ο πάροχος ανθρωπίνων πόρων Adecco.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή