Με δυναμισμό συνεχίζει να κινείται το Avalanche, έχοντας ήδη κερδίσει τη μάχη των αποδόσεων, την περασμένη εβδομάδα. Εχθές, 21 του μηνός, το εγγενές νόμισμα του Avalanche δικτύου, το AVAX κατέγραψε το ιστορικό του υψηλό στα $146,22, μετά από το αμφιλεγόμενο Tweet του διάσημου επενδυτή στον κόσμο των κρύπτο ‘Zhu Su’. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του hedge fund ‘Three Arrows Capital’ έγραψε στο Twitter ότι «είχε εγκαταλείψει το Ethereum, παρά του ότι το είχε υποστηρίξει στο παρελθόν». Στον απόηχο των δηλώσεων, το κρυπτονόμισμα σκαρφάλωσε παροδικά έως τη 10η θέση, βάσει κεφαλαιοποίησης. Πλέον έχει επανέλθει στην 11η θέση, εκθρονισμένο από το DOGE .

Το αμφιλεγόμενο tweet

Το hedge fund του Zhu Su ‘Three Arrows’ έχει επενδύσει μεγάλο ποσοστό των κεφαλαίων του στο Avalanche δίκτυο, ισάξιο αντίπαλο του Ethereum και του Solana. Σε συνεργασία με το ‘Polychain Capital’ -ένα αντίστοιχο hedge fund-, το ‘Three Arrows’ διεξήγαγε έναν γύρο χρηματοδότησης για το Avalanche πρότζεκτ, ύψους $230 εκατομμυρίων, τον Σεπτέμβριο.

Στο χθεσινό tweet, που πυροδότησε το ράλι του AVAX 8 ώρες μετά, ο Zhu Su δήλωσε:

«Ναι έχω εγκαταλείψει το Ethereum, παρόλο που το είχα υποστηρίξει στο παρελθόν. Ναι, το Ethereum έχει εγκαταλείψει τους χρήστες του, παρόλο που τους είχε υποστηρίξει στο παρελθόν. Η ιδέα να κάθεσαι χαλαρά, παρακολουθώντας το burn (κάψιμο ΕΤΗ) και τη δημιουργία ‘δοκιμών καθαρότητας’, ενώ κανένας νεοεισαχθέν μπορεί να αντέξει οικονομικά την αλυσίδα, είναι τραγική».

Πληθώρα χρηστών συμφώνησαν μαζί του, αποκαλύπτοντας βασικά ζητήματα του Ethereum δικτύου. Ένας χρήστης πρόσθεσε: «Το EΤΗ είναι κυριολεκτικά άχρηστο για οποιονδήποτε έχει κεφάλαιο χαμηλότερο από 6 ψηφία. Οι υπεύθυνοι του ΕΤΗ δεν πρέπει να παραπονιούνται που οι χρήστες χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα, μέχρι να αποκτήσουν ένα περιβάλλον που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κεφαλαίου του».

Έως τώρα το tweet του Su έχει συγκεντρώσει 14.800 likes.

Τις έντονες αναρτήσεις του Zhu, ακολούθησαν και πράξεις. Ο διευθύνων σύμβουλος μετέφερε ETH αξίας περίπου $78,35 εκατομμύριων στο ανταλλακτήριο FTX, προμηνύοντας μια μελλοντική πώληση του κεφαλαίου αυτού.

Το πρόβλημα των χρεώσεων

Δυστυχώς, οι χρεώσεις (γνωστές και ως gas fees) για τη διεκπεραίωση συναλλαγών στο Ethereum δίκτυο, είναι αρκετά υψηλές. Στο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο του Ethereum, το Uniswap, για μία συναλλαγή χαμηλού ποσού, μπορεί να απαιτηθούν τέλη συναλλαγών άνω των $100. Στον αντίποδα, οι χρεώσεις συναλλαγών στο Avalanche δίκτυο, συνήθως κοστίζουν κάτω από $1 και η διευθέτηση είναι σχεδόν άμεση.

Γενικώς, το δίκτυο Avalanche, όπως και το δίκτυο Solana, χαρακτηρίζεται συχνά από την ευρύτερη αγορά ως “Δολοφόνοι του Ethereum”, αποτυπώνοντας έτσι τη σπουδαιότητα του πρότζεκτ. Το Avalanche είναι μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα που, όπως και το Ethereum, είναι κατάλληλο για τους προγραμματιστές που επιθυμούν να αναπτύξουν προγράμματα, όπως αποκεντρωμένες εφαρμογές (Decentralized Apps/DApps) ή πολύ-λειτουργικά blockchains (multi-functional blockchains). Συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Αν και έχει ακόμη δρόμο να διανύσει προτού ανατρέψει το Ethereum, ήδη έχει καταγράψει σημαντικές νίκες και βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News