Η τεχνική εικόνα

Στο Bitcoin (BTC) συνεχίζονται οι πιέσεις. Το κρυπτονόμισμα παραμένει στη ζώνη υπερπώλησης με την περιοχή των 60.000 να αποτελεί σημαντικό επίπεδο ρευστοποιήσεων. Ο στόχος στις θέσεις πώλησης βρίσκεται στα 53.500 με το στοπ πάνω από 60.900 σε κλείσιμο 4ώρου.

H πόλη του Bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει την “Πόλη του Bitcoin” (Bitcoin City), ενισχύοντας τη δέσμευσή του στο κρυπτονόμισμα.

Ο πρόεδρος, ο Nayib Bukele, ανακοίνωσε ότι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η οποία θεσμοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα τον Σεπτέμβριο, θα χτίσει μια πόλη αφιερωμένη στο Bitcoin. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε εν μέσω μιας παρουσίαση στο ‘Bitcoin Week 2021’ και ακολουθούμενη από μια αντίστοιχη ανάρτηση στο Twitter από το προεδρικό γραφείο του Ελ Σαλβαδόρ.

Στην εκδήλωση ‘Bitcoin Week 2021’, ο Bukele δήλωσε πως η “Bitcoin City” θα έχει τις δικές της οικιστικές και εμπορικές περιοχές, εστιατόρια και μια πλατεία. Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι κάτοικοι δεν θα υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος, φόρο ακίνητης περιουσίας, φόρο κεφαλαιουχικών κερδών ή φόρο μισθοδοσίας, αν και θα κληθούν να πληρώσουν φόρο προστιθέμενης αξίας 10% για τη χρηματοδότηση κατασκευών και υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, τα σχέδια για την πόλη του Bukele μέσα από τα λεγόμενά του είναι:

«Στην πόλη του Bitcoin θα έχουμε ψηφιακή και τεχνολογική εκπαίδευση, γεωθερμική ενέργεια για ολόκληρη την πόλη, καθώς επίσης αποτελεσματικές και βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες».

Κύρια πηγή χρηματοδότησης του έργου θα αποτελούν ομόλογα Bitcoin ονομαστικής αξίας $1 δισεκατομμυρίου. Από το ποσό αυτό, τα $500 εκατομμύρια θα διατεθούν για την κατασκευή υποδομών ενέργειας και εξόρυξης, ενώ τα υπόλοιπα $500 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε Bitcoin.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη δήλωση όσο αφορά στο διαδικαστικό κομμάτι -όπως αναδοχή, θεματοφυλακή κ.α.-, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το ομόλογο θα είναι κρατικό με εκδότη τη χώρα του Ελ Σαλβαδόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Η νέα τάση στα Μεσιτικά – Αγορά εικονικής γης στο Metaverse
Kρυπτονομίσματα |

Η νέα τάση στα Μεσιτικά – Αγορά εικονικής γης στο Metaverse

Την περασμένη εβδομάδα, η ζήτηση για ψηφιακή γη κατέγραψε νέα ρεκόρ πωλήσεων. Το ‘The Sandbox’ με κέρδη πάνω από $70 εκατομμύρια και το ‘Decentraland’ με κέρδη $6 εκατομμύρια, αποκαλύπτουν πως οι εικονικοί κόσμοι είναι το νέο κορυφαίο προϊόν στον χώρο των κρύπτο.

PLAN B – Στόχος τα $100.000 για το Bitcoin
Kρυπτονομίσματα |

Plan B: Το στοίχημα των 100.000 δολ. για το Bitcoin

Ο ψευδώνυμος αναλυτής ‘Plan B’ έχοντας προβλέψει επιτυχώς τα επίπεδα του για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, εμμένει στην πρόβλεψη του πως η τιμή του Bitcoin είναι ακόμα καθ' οδόν για να ολοκληρώσει τη χρονιά στα $100.000.