Η πρόσφατη πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη μεγέθη, λέει η Goldman Sachs, διατηρώντας την εκτίμησή της για το Brent κατά μέσο όρο στα 85 δολάρια το βαρέλι το τέταρτο τρίμηνο.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σε σημείωμα προς πελάτες της, αναφέρει ότι η μείωση των τιμών του πετρελαίου μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα ήταν υπερβολική εν μέσω ανησυχιών για την απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων και το πλήγμα στη ζήτηση από την αναζωπύρωση της COVID στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο – Ο ΟΠΕΚ ετοιμάζει απάντηση στον Μπάιντεν για τα στρατηγικά αποθέματα

Από τα τέλη Οκτωβρίου, οι τιμές του αργού Brent μειώθηκαν κατά 8 δολάρια το βαρέλι, κάτω από τα 80 δολάρια στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία με την επιστροφή του lockdown στην Ευρώπη και οι προσδοκίες για συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους μεγάλους Ασιάτες καταναλωτές πετρελαίου έχουν συμπαρασύρει την τιμή του πετρελαίου προς τα κάτω τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, η Goldman Sachs πιστεύει ότι αυτές οι ανησυχίες είναι υπερβολικές.

Η Goldman συνεχίζει να διατηρεί την πρόβλεψή της για διαμόρφωση των τιμών στα 85 δολάρια αυτό το τρίμηνο, θεωρώντας την πτωτική κίνηση ως «υπερβολική», ιδίως υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να είναι σε έλλειμμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η επενδυτική τράπεζα δήλωσε ότι η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει μια συντονισμένη απελευθέρωση αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να απελευθερώσουν μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων βαρελιών, και τις υπόλοιπες χώρες να αποδεσμεύουν συνολικά 30 εκατομμύρια βαρέλια.

Μετά από μια βουτιά 3% την Παρασκευή, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν ελαφρώς τη Δευτέρα, με το Brent να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 79 δολάρια το βαρέλι και το αργό WTI στα 76,15 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές