Ραγδαία είναι η επιδείνωση του κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έχει επανέλθει ο φόβος νέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας, μετά και τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται στο μέτωπο των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 1,46% στις 898,25 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα ήδη να ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.

Ο φόβος νέων μέτρων

Ο μεγάλος φόβος της αγοράς είναι πλέον το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, τα οποία σαφώς θα επηρεάσουν και την οικονομία. Και εάν επιβεβαιωθεί το αρνητικό αυτό σενάριο, θα επιβεβαιωθεί και το δυσμενές για την ανάπτυξη του 2021, επιδεινώνοντας επίσης και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα κατά 0,5% του ΑΕΠ σε σχέση με το σενάριο του Προϋπολογισμού 2022.

Οι αβεβαιότητες από το υγειονομικό και ενεργειακό μέτωπο επομένως όχι μόνο δεν έχουν εξαλειφθεί – σε οικονομικούς όρους – σε σχέση με κάποιες εβδομάδες πριν, αλλά έχει ενταθεί και πλέον τείνει να γίνει το βασικό σενάριο για την οικονομία.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις σε Εθνική, Βιοχάλκο, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή είναι μεγάλες, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Alpha Bank, Μυτιληναίος, Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Στον FTSE 25, μόνο ο ΟΤΕ κινείται σε θετικά εδάφη, με μόλις 0,07% άνοδο όμως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών