Με απώλειες κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς το φάσμα των αυστηρότερων μέτρων έναντι της Covid-19 επανέρχεται, ενώ σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,9%, με τον τεχνολογικό κλάδο να χάνει 2,5%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 0,83% στις 15.984 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,24% στις 7.238 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 1,18% στις 7.021 μονάδες.

Η προσοχή της ευρωπαϊκής αγοράς την Τρίτη θα επικεντρωθεί στα δεδομένα του PMI για την ευρωζώνη τον Νοέμβριο. Τα δεδομένα θα είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη της οικονομικής υγείας της περιοχής καθώς τα κρούσματα Covid αυξάνονται στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν προειδοποίησε ότι «πιθανώς μέχρι το τέλος αυτού του χειμώνα, σχεδόν όλοι στη Γερμανία θα εμβολιαστούν, θα αναρρώσουν ή θα πεθάνουν… Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στην αγορά χωνεύουν επίσης την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επιλέχθηκε για δεύτερη τετραετή θητεία ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η κίνηση τροφοδότησε τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει στη νομισματική της πορεία καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές