Η Γερμανία προέτρεψε τη Βρετανία να «συνέλθει» σεβόμενη τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ, και να επιλύσει τις διαφορές σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το Λονδίνο έχει επανειλημμένα απειλήσει να ενεργοποιήσει το Άρθρο 16, ένα «φρένο» έκτακτης ανάγκης στο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για την εμπορική θέση της περιοχής που βρίσκεται στην βρετανική επικράτεια. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

«Αγαπητοί φίλοι στο Λονδίνο και στη Μεγάλη Βρετανία, συνέλθετε παρακαλώ», είπε ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μάικλ Ροθ στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση με ομολόγους του της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο Ροθ δήλωσε ότι η κατάσταση «δεν είναι παιχνίδι».

«Θέλουμε, διάολε, να συνεργαστούμε ως εταίροι και φίλοι. Δεν θέλουμε να διαφωνούμε μόνιμα για το τι πραγματικά έχουμε συμφωνήσει», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες και ότι θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις εάν το Λονδίνο διπλασιάσει τις προσπάθειές του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή