Η Γερμανία προέτρεψε τη Βρετανία να «συνέλθει» σεβόμενη τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ, και να επιλύσει τις διαφορές σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το Λονδίνο έχει επανειλημμένα απειλήσει να ενεργοποιήσει το Άρθρο 16, ένα «φρένο» έκτακτης ανάγκης στο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για την εμπορική θέση της περιοχής που βρίσκεται στην βρετανική επικράτεια. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

«Αγαπητοί φίλοι στο Λονδίνο και στη Μεγάλη Βρετανία, συνέλθετε παρακαλώ», είπε ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μάικλ Ροθ στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση με ομολόγους του της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο Ροθ δήλωσε ότι η κατάσταση «δεν είναι παιχνίδι».

«Θέλουμε, διάολε, να συνεργαστούμε ως εταίροι και φίλοι. Δεν θέλουμε να διαφωνούμε μόνιμα για το τι πραγματικά έχουμε συμφωνήσει», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες και ότι θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις εάν το Λονδίνο διπλασιάσει τις προσπάθειές του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σερβία – Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της εξόρυξης λιθίου από την RioTinto (Photo/Video)
Green |

Σερβία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της εξόρυξης λιθίου από την RioTinto (Photo/Video)

Χιλιάδες πολίτες της Σερβίας σε 50 πόλεις απέκλεισαν κεντρικές οδικές αρτηρίες διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση νομοσχεδίου που επιτρέπει την αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων γης για έργα και επενδύσεις που χαρακτηρίζονται εθνικής σημασίας

Πανδημία κορωνοϊού – Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι; 
Διεθνή |

Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι με την πανδημία; 

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται και τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο, το Πεκίνο επιχαίρει για τη στρατηγική zero-COVID. Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω αυστηροποίησή της και νέες επιπλοκές στο διεθνές εμπόριο 

Τουρκία – Ο Ερντογάν αποκτά πλήρη έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και επιμένει στα χαμηλά επιτόκια
Διεθνή |

Πού το πάει ο Ερντογάν με την τουρκική οικονομία - Το σχέδιό του για τα χαμηλά επιτόκια

Η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και η αντικατάστασή του από έναν οπαδό της πολιτικής Ερντογάν, σημαίνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί πλήρη έλεγχο και πλήρη συμμόρφωση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.