Επέστρεψε στην κερδοφορία ο όμιλος της Motor Oil σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα εννιαμήνου που ανακοίνωσε.

Πιο συγκεκριμένα τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 205 εκ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 126 εκ. ευρώ.

Τα δημοσιευμένα EBITDA του ομίλου, με βάση τον ισολογισμό, ανέβηκαν στα 407 εκ. ευρώ έναντι 37 το περσινό εννιάμηνο ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 306 εκ. από 297 εκ. ευρώ πέρυσι.

Για το ίδιο φετινό χρονικό διάστημα οι πωλήσεις του ομίλου εκτινάχθηκαν κατά 59% στα 7,1 δις. ευρώ έναντι 4,4 δις. ευρώ, γεγονός που φανερώνει την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της διύλισης και της εμπορίας υγρών καυσίμων μετά το τέλος των lockdown.

Στις τρεις κύριες αγορές καυσίμων η Motor Oil πούλησε συνολικά το φετινό εννιάμηνο 10,4 εκ. τόνους από 9,1 εκ τόνους, με τον κύριο όγκο περίπου 8,3 εκ. τόνους να αντιστοιχούν σε εξαγωγές.

Οι επενδύσεις (capex) της μητρικής εταιρίας εκτιμώνται για φέτος στα 240 εκ. ευρώ όταν το 2020 είχαν κλείσει στα 175 εκ. ευρώ. Στα 686 εκ. ευρώ διαμορφώθηκε στο εννιάμηνο το καθαρό χρέος της Motor Oil.  

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης