Το μήνυμα ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας θέλουν να ξεκινήσουν την σεζόν 2021, νωρίτερα, από τις αρχές Μαρτίου, στην Ελλάδα,  φέρνει η κα. Marie-Caroline Laurent νέα γενική διευθύντρια της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας CLIA για την Ευρώπη, η οποία επισκέπτεται σήμερα και αύριο τη χώρα μας.

Η κα. Laurent θα συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέας ώστε να παραμείνουν ασφαλή τα κρουαζιερόπλοια όπως έγινε και στην περυσινή σεζόν, όταν δεν καταγράφηκε κρούσμα πάνω σε κρουαζιερόπλοιο, τα μέτρα βελτίωσης των υποδομών, τα τουριστικά πακέτα αλλά και ευρύτερα θέματα όπως η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Η επίσκεψη της λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της , ανέλαβε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου, δείχνει και την σημασία που δίνει η Clia στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας,  η οποία αποκτά και μια νέα  δυναμική μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα στην Σμύρνη ο έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Τούρκος ομόλογος του Mehmet Nuri Ersoy.

Η συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον τουρισμό ήταν η πρώτη κοινή τουριστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από το 2011 και το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει και τις δραστηριότητες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας, διευκολύνοντας έτσι περισσότερο τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η εκπρόσωπος της Clia στην Ελλάδα κα. Μαρία Δελληγιάννη δήλωσε: «Η συνεργασία μεταξύ των γειτονικών χωρών είναι κρίσιμης σημασίας για την κρουαζιέρα. Ευχαριστούμε θερμά τον έλληνα υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον τούρκο υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Mehmet Nuri Ersoy για τη στενή συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση των κοινών δραστηριοτήτων τουρισμού και κρουαζιέρας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ