Τη διεύρυνση του ωραρίου εργασιών του ανακοίνωσε το γερμανικό Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από έτερες, κυρίως ευρωπαϊκές αγορές.

«Με τη διεύρυνση του ωραρίου, οι επενδυτές θα μπορούν να αντιδρούν, μεταξύ άλλων, σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις αμερικανικές αγορές αργά το απόγευμα» σχολίασε η διοίκηση του Deutsche Boerse, ανακοινώνοντας πως οι επενδυτές θα μπορούν να διεξάγουν συναλλαγές μέχρι τις 10 το βράδυ. Το νέο ωράριο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Στελέχη της αγοράς σχολιάζουν πως η απόφαση αυτή θα φέρει αυξημένους τζίρους στο χρηματιστήριο, αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσει το κόστος για τους traders, ενώ σίγουρα θα αυξήσει την πίεση προς έτερες αγορές της Ευρώπης να ακολουθήσουν στο ίδιο μονοπάτι.

Πάντως, ανάλογες κινήσεις έχουν αρχίσει να μελετούν ή και να δρομολογούν και έτερα χρηματιστήρια διεθνώς προκειμένου να προσελκύσουν ξένους πελάτες. Για παράδειγμα σε διεύρυνση του ωραρίου του έχει ήδη προχωρήσει το χρηματιστήριο της Μόσχας στοχεύοντας κυρίως σε πελάτες από την Ασία, ενώ αναπροσαρμογή του ωραρίου του μελετά και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Το ράλι του Αη Βασίλη αναμένει η κρύπτο-αγορά
Kρυπτονομίσματα |

Κρυπτονομίσματα: Περιμένοντας το ράλι του Αη Βασίλη

Mε τη πτώση του Νοεμβρίου να είναι μία από τις πιο «αδύναμες» διορθώσεις του 2021, τη χαρά των γιορτών και την αυξημένη ρευστότητα λόγω των μπόνους των Χριστουγέννων, οι ελπίδες για το ράλι του Άγιου Βασίλη αυξάνονται.

Χρυσός – Aνακάμπτει καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια
Αγορές |

Ανακάμπτει ο χρυσός καθώς η Όμικρον οδηγεί τους επενδυτές σε αναζήτηση καταφυγίων

Οι επενδυτές χρησιμοποίησαν τις χαμηλές τιμές που κατέγραψε το πολύτιμο μέταλο στην τελευταία συνεδρίαση για να αγοράσουν χρυσό ως αντιστάθμισμα στην αστάθεια των αγορών